אופנה זה לא רק בגדים – זה גם אוכל. קבלו את האופנה החדשה שמשנה את חיי הטבעוניים ברחבי תל אביב וצוברת תאוצה בעולם – ההמבורגר הטבעוני. לפני שאתם מוותרים על בשר או צוחקים כי אין תחליף לבשר מבחינתכם – הבאנו לכם מתכון – איך להכין המבורגר טבעוני מבוסס סייטן.
הכינו מראש
- 250 גרם של סייטן בטעם טבעי
- תיבול להשריית הסייטן – כף סילאן וכף רוטב סויה
- בצל קצוץ
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- רבע כוס עלי פטרוזיליה טריים
- רבע כוס פירורי לחם
- רבע כפית כמון
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור.
הכנה
חתכו את הסייטן לקוביות, ערבבו את קוביות הסייטן כף של סילאן וכף רוטב סויה והשרו אותם יחד למשך כ-10 דקות לפחות.
חממו מחבת רחבה, הוסיפו 2 כפות שמן וטגנו את הבצל עד שיחל להזהיב. הוסיפו את הפטריות והוסיפו מעט מלח. כסו את המחבת והמתינו כ-7 דקות, מומלץ לערבב פעם ב 3 דקות את תכולת המחבת.הפטריות יחלו להוציא נוזלים. לאחר כ-7-10 דקות הסירו את המכסה וכבו את האש ואפשרו לתכולה להתקרר מעט.
סננו את תערובת הפטריות והבצל והוציאו את כל הנוזלים. הכניסו למיקסר בתוספת קוביות הסייטן, פטרוזיליה, מלח, כמון ופלפל וטחנו את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד.
הכניסו מגש עם נייר אפייה משומן בנדיבות לתנור אשר חומם ל-200 מעלות ויצקו קציצות בגודל של המבורגר ועובי של כסנטימטר. הכניסו לתנור ואפו את הקציצות כ-10 דקות. לאחר מכן הפכו את ההמבורגרים ותאפו כ-10 דקות נוספות.
בתאבון.